Aurinkopaneelit alennuksessa

KattoCenterin Aurinkovoima on verkkoon kytketty järjestelmä, joka muuttaa auringon säteilyenergian sähkövirraksi ja takaa kotiisi puhtaan ja ympäristöystävällisen sähkön.

Aurinkosähköön siirtyminen ei vaadi sinulta kuin päätöstä investoida aurinkoiseen tulevaisuuteen – me huolehdimme lopusta: asiantuntijamme kartoittaa taloosi sopivan ratkaisun, toimitamme laitteet, asennamme ne ja kytkemme järjestelmän sähköverkkoon.

Aurinkovoiman investoinnin tuotto riippuu kohteen sijainnista, koosta, lämmitysmuodosta sekä energian hinnan kehityksestä. Viime vuosikymmeninä sähkön hinta on noussut selkeästi yleistä hintakehitystä vauhdikkaammin. Jos sama trendi jatkuu, saattaa investoinnilla päästä jopa yli 10 prosentin pääoman tuottoon. Useimmissa kohteissa tuotto on 4–8 prosenttia.

Tarjoamme myös yrityksille ratkaisut aurinkoenergian käyttöönottoon. Omalla aurinkovoimalalla yritys voi tuottaa päästötöntä ja edullista energiaa sekä vähentää riippuvuutta ostosähköstä. Lisäksi aurinkoenergian käyttäminen on asiakkaille ja muille yrityksen sidosryhmille vahva viesti vastuullisesta yrityksestä.

Aurinkosähkö soveltuu lähes kaikkiin kohteisiin toimisto-, varasto- ja liikekiinteistöistä asunto-osakeyhtiöihin ja teollisuuteen.

Yritykset voivat hakea Business Finlandilta 20% energiatukea aurinkosähköhankkeisiin. Energiatuki ja sähkönhinnan nousu huomioituna yrityskohteissa saavutetaan usein jopa 10–13 prosentin sijoitetun pääoman tuotto. Aurinkopaneelien arvioitu käyttöikä on useita kymmeniä vuosia. Aurinkovoimala onkin hyvätuottoinen ja matalariskinen sijoituskohde.

Maatilat voivat hakea 40 % tukea aurinkosähköjärjestelmän kustannuksista. Tukea myönnetään maatalouksille vain siltä osin, kun tuotettu energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa.

Itse tuotetun aurinkosähkön etuja ovat huoltovarmuus, pitkäikäisyys, ekologisuus ja suhteellisen riskitön sijoitus. Lisäksi oma aurinkovoimala nostaa myös kiinteistön arvoa.

Haluatko lisätietoja Aurinkovoimasta?
Lähetä yhteydenottopyyntö

Miksi investoida aurinkosähköön?

Pienennä sähkölaskuasi

Aurinkopaneeleilla vähennät ostosähkön tarvetta, eli maksat vähemmän sähköstä ja sen siirrosta. Jos Aurinkovoimasi tuottaa sähköä yli oman kulutuksesi, voit myydä ylituotannon sähköyhtiöllesi.

Kiinteistön arvo kasvaa

Investointi Aurinkovoimaan nostaa kiinteistösi arvoa. Nykyisten aurinkopaneelien tekninen käyttöikä on 30–40 vuotta ja investoinnista voidaan hyötyä vielä vuosikymmentenkin kuluttua.

Puhdasta energiaa

Aurinko on puhdas ja uusiutuva energianlähde. Käytämällä aurinkoenergiaa, voimme luopua hiilidioksidipäästöjä aiheuttavista tuotantomuodoista ja säästää maapallon luonnonvaroja.

CANADIAN SOLAR

Aurinkopaneelit

Käytämme ainoastaan Canadian Solarin valmistamia korkealaatuisia ja erinomaisen hyötysuhteen omaavia aurinkopaneeleja. Canadian Solar on yksi maailman suurimmista paneelivalmistajista. Yrityksellä on yli 1 000 aurinkopaneeleihin liittyvää patenttia ja se kuuluu Bloombergin aurinkomoduulivalmistajien luokituksen parhaaseen Tier 1 -luokkaan.

Paneeleilla on 25 vuoden tuottotakuu. Valmistaja siis takaa, että vielä neljännesvuosisadan kuluttuakin paneelien tuotto on vähintään 80 prosenttia. Valikoimissamme on myös uusia lasi-lasi paneeleita, joilla on 30 vuoden tuottotakuu.

SOFAR SOLAR

Invertterit

Invertteri muuntaa paneelien tuottaman tasasähkön sähköverkossa käytettäväksi vaihtosähköksi. Laite kytkee aurinkopaneelit suoraan kiinteistön sähköverkkoon. Tämä mahdollistaa aurinkosähkön käytön ensin itse ja ylijäämän automaattisen myynnin sähköverkkoon. Käytämme Sofar Solarin inverttereitä, jotka ovat suunniteltu pohjolan olosuhteisiin ja toimivat jopa -30 asteen pakkasessa. Etäyhteydellä voit seurata sähköntuotantoa reaaliajassa tietokoneella tai kännykällä. Invertterillä on 10 vuoden takuu.

Haluatko lisätietoja Aurinkovoimasta?
Lähetä yhteydenottopyyntö

Aurinkovoiman asennus

Me tunnemme katot

Paneelien sijoittaminen ja niiden kiinnitys tulee suunnitella huolellisesti, jotta varmistetaan katon kantavuus, kiinnityksen kestävyys, vesitiiveys, vedenohjaus sekä lumi- ja tuulikuormat. Tästä syystä on tärkeää, että asentaja tuntee ja tietää katon rakenteita myöten. 

Meillä on kymmenen vuoden ja tuhansien kattoremonttien kokemus kattotöistä. Kuka olisikaan parempi asentamaan aurinkopaneelit katollesi, kuin kattotöiden ammattilainen?

Haluatko lisätietoja Aurinkovoimasta?
Lähetä yhteydenottopyyntö

Usein kysytyt kysymykset

Suomen aurinkosähkön vuosittainen tuottopotentiaali on verrattavissa Keski-Euroopan tuottoihin. Pitkät ja valoisat kevät- ja kesäpäivät kompensoivat syksyä ja pimeää talvea.

KattoCenterin Aurinkovoima on avaimet käteen -paketti, joka sisältää aurinkopaneelit, invertterin ja muut tarvikkeet, asennuksen, sähkötyöt sekä verkkoliittymäilmoituksen tekeminen.

Aurinkopaneelit saa yleensä asentaa ilman toimenpidelupaa katon lappeen suuntaisesti. Huom! Varmista tarvittavat lupa-asiat ennen projektin aloittamista kunnan rakennusvalvonnasta.

KattoCenterin Aurinkovoiman asentaminen kestää yleensä 1–2 päivää. Asennustyö ei häiritse asumista.

Aurinkoenergiaa on mahdollista varastoida erillisiin akkujärjestelmiin, mutta se ei ole akkujärjestelmien kalliiden hankintahintojen takia vielä kannattavaa.

Aurinkopaneelit ovat lähes täysin huoltovapaita. Niissä on likaa hylkivä pinta, ja sade puhdistaa paneeleihin kertyvän pienen lian.  Lumi saattaa estää auringonsäteiden pääsemisen kennon pinnalle, mutta aurinko sulattaa paneelit nopeasti. Vuosittain on hyvä varmistua, ettei paneelien päälle ole kertynyt roskia ja eikä puiden oksat varjosta paneeleja.

Kyllä. Useat sähköyhtiöt tarjoavat ylijäämän ostamista lisäpalveluna asiakkaillensa.  Oman tuotannon ostajia voi etsiä esimerkiksi Energiaviraston ylläpitämästä Sähkön hintavertailu -palvelusta.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Rekisteriseloste