Palahuopakatto

Omakotitalon huopakattoremontti – mitä se vaatii, milloin se kannattaa tehdä ja miksi?

Hiljainen, kevyt ja kestävä. Nämä kolme ominaisuutta ovat nostaneet huopakaton yhdeksi Suomen suosituimmaksi katemateriaaliksi. Huopa on materiaalina helposti käsiteltävä ja siksi se soveltuu loistavasti paitsi näyttäville ja monimuotoisille katoille myös loiviin pulpettikattoihin ja jyrkkiin harjakattoihin. Toisin sanoen, Suomessa ei ole kattoa, jolle huopa ei sopisi. Vesitiiviinä materiaalina se suojaa rakenteet sateilta, pakkasilta, lumelta ja jäältä.

Koska jokainen talo ja katto on ainutlaatuinen, myös huopakatteita on erilaisia. Yleisin ja tunnetuin on perinteinen palahuopakatto. Nimensä mukaisesti paloista asennettava katemateriaali on helppo asentaa ja se soveltuu erinomaisesti näyttäville, polveileville ja monimuotoisille katoille, joissa on kattoikkunoita ja yksityiskohtia. Bitumikermi eli kattohuopa taas tuo katolle elävyyttä ja näköä.

Valitsit katollesi kumman tahansa huopakatevaihtoehdoista, et tule pettymään. Materiaalin joustava monikerroksinen rakenne sekä vesitiivis pinta lisäävät myös asumismukavuutta pitämällä kosteuden ulkona ja vaimentamalla tehokkaasti talon ulkopuolelta tulevia ääniä.

Voit valita lukuisista erilaisista väri-, kuvio- sekä muotovaihtoehdoista mieleisesi. Katto viimeistelee talosi ulkonäön ja huopakatolla voitkin luoda katollesi minkälaisen tunnelman haluat.

Pitkäikäinen katto oikein huollettuna

Oikein ja säännöllisesti huollettuna huopakatto kestää hyvänä useita kymmeniä vuosia, laskennallisesti sen käyttöikä on 20–40 vuotta. Voikin sanoa, että katto kestää isältä pojalle. Kun katto vihdoin tulee tiensä päähän, se on helppo vaihtaa uuteen huopakatteeseen.

Materiaalin asentaminen vaatii ammattitaitoa, jotta saumoista tulee vesitiiviit eikä huopa vaurioidu asennuksessa. Tästä syystä asentaminen kannattaa aina antaa ammattilaisille. Me tunnistamme materiaalin erityispiirteet ja osaamme valita niille oikeanlaiset käsittelyaineet, työkalut ja tiivistysmassat. Huolehdimme myös aina työmaan läpiviennistä, turvallisuudesta ja siisteydestä.

Säännöllinen huolto kannattaa

Kun kattoa huolletaan säännöllisesti, remontin tarve huomataan ajoissa eikä katolle ehdi syntyä suurempia ongelmia, kuten vesivahinkoa tai lahovaurioita.

Ajoissa toteutettu remontti myös säästää rahaa paitsi sen takia, että mahdolliset ongelmat selätetään ajoissa, myös siksi, että uusi energiatiivis huopakatto parantaa talon energiatehokkuutta. Tämä jos mikä on jo hyvä syy näillä energian hinnoilla vaihtaa vanha katto uuteen. Uusi katto myös antaa talolle uuden tyylikkään ilmeen ja nostaa sen jälleenmyyntiarvoa.

Testattuja, luotettavia ja markkinoiden parhaita materiaaleja

Kun tilaat meiltä huopakattoremontin tiedät, että saat rahoillesi vastinetta. Käytämme vain markkinoiden parhaiden valmistajien materiaaleja. Kaikki materiaalit ovat testattuja ja korkealuokkaisia SBS-modifioituja bitumituotteita.

Kattoammattilaisemme tuntevat katot, huopakatteen ja sen lukuisat eri mahdollisuudet. Uusi katemateriaali asennetaan katollesi sillä samalla tarkkuudella ja ammattitaidolla, millä asentaisimme sen oman talon katolle.

Saat meiltä remontin avaimet käteen -palveluna. Remontin yhteydessä asennamme katolle tarvittaessa kattotuotteita, kuten vesikourut, aurinkopaneelit, kattosillat, lumiesteet tai tikkaat. Voimme parantaa myös yläpohjan tuuletusta tai eristystä.

Sinä päätät ja me toteutamme.

Tilaa meiltä maksuton kattokartoitus ja tarkastetaan huopakattosi kunto ja tila. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Rekisteriseloste