konesaumakatot-banneri.jpg

Konesaumakatot

Konesaumakatto, rivisaumattu peltikatto tai saumakatto. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Katon nimi tulee siitä, että katon peltirivit on saumattu koneen avulla toisiinsa. Ennen vanhaan saumakatto tehtiin aina käsin takomalla. Suomen Kattocenter jatkaa käsityön perinnettä ja jokainen konesaumakatto on peltisepän tekemä, ja asiakkaan katolle suunniteltu.

Konesaumakatto on oikein asennettuna täysin vedenpitävä, sillä kattopeltiin ei missään vaiheessa tehdä yhtään reikää. Rivit kiinnittyvät kattoruoteisiin erityisillä kiinnikkeillä, jotka jäävät rivien välisen sauman alle piiloon. Kaikki läpiviennit ja savupiiput saumataan erityisellä saumauskoneella yhtenäiseksi muun kattopellin kanssa. Kattosillat, lumiesteet ja tikkaat kiinnitetään katon pystysaumoihin.

Konesaumakattoon voi valita sinkityn pellin tai valmiiksi pinnoitetun pellin. Kumpikin materiaali on huoltovapaa ja palvelee isältä pojalle. Katon suoralinjainen profiili sopii niin moderneihin kuin perinteisiinkin kattoihin. Koska konesaumakaton asennus on käsityötä, pinnassa näkyy aina käsityön jälki. Tämä tekee jokaisesta katosta uniikin.

Koska katto asennetaan aina käsityönä, se tekee siitä muita katemateriaaleja arvokkaamman. Konesaumakaton vähimmäiskaltevuus on 1:10, mutta sitä käytetään nykyisin paljon monimuotoisissa ja haastavissa katoissa sen vesitiiviyden, kauneuden ja pitkäikäisyyden takia.

Laadukkaan lopputuloksen, eli täysin vesitiiviin konesaumakaton, aikaan saaminen vaatii huolellisesti tehtyjä pohjatöitä. Tästä syystä paras ja pitkäikäisin lopputulos syntyy aina ammattilaisen käsissä.

Mikäli katossasi ei ole paljon erilaisia ulokkeita tai se ei ole todella loiva, suosittelemme tutustumaan myös kustannustehokkaaseen Titaani-lukkosaumakattoon.

Suomen KattoCenter - Kaikkea mitä kattosi tarvitsee

X

Tarvitsetko apua?

Kattoasiantuntijamme auttaa

Jätä numerosi, niin soitamme sinulle takaisin.

 

Tarvitsetko apua?
Kattoasiantuntijamme auttaa.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Rekisteriseloste