Roskapostin tarkastus.
 

Kun lähetät lomakkeen ja toivot yhteydenottoa, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Kattoturva kuntoon

Katolla liikkumisen turvallisuus on rakennuksen omistajan vastuulla. Yleisin vieras katolla on nuohooja, mutta myös antenniasentaja tai ilmanvaihtolaitteen huoltaja voi siellä käydä. Ilman kunnossa olevia kattoturvatuotteita ammattilaiset voivat kieltäytyä kiipeämästä katolle.

Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2 määrää rakennuksen käyttöturvallisuudesta. Katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä vaativille rakennusosille ja laitteille on järjestettävä tarkoituksenmukainen, katkeamaton kulkutie. Nuohouksen helpottamiseksi kattosilta tulisi viedä mahdollisimman lähelle piippua. Lisäksi kulkutiet tulisi myös ulottaa kaikille muillekin huollettaville kohteille, kuten ilmanvaihtolaitteiden poistoputkille.

Rakennusmääräyksissä katoilta edellytettäviä kattoturvatuotteita ovat mm. lumiesteet, kattosillat ja tikasaskelmat. Monissa vanhoissa taloissa kattoturvatuotteiden kunto on ollut jo pitkään kyseenalainen. Kattoremontin yhteydessä se saadaan määräysten edellyttämälle tasolle ja varmasti oikein asennettuna. Esimerkiksi lumiesteiden määrässä ei kannata pihistellä, minkä moni runsaslumisten talvien jäljiltä tietääkin.

Orima-moduulijärjestelmään kuuluvat kuumasinkitystä ovaaliputkesta ilman hitsausta valmistettavat talo-, turva- ja kattotikkaat. Tikkaiden kiinnitykseen on kiinnitetty erityistä huomiota, joten ne ovat turvallisia käyttää. Vakiovärit ovat valkoinen, ruskea, musta ja punainen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Rekisteriseloste