Pelti- ja tiilikattojen pinnoitukset

Maalaamme eli toisin sanoen pinnoitamme kerrostalo-, rivitalo-, omakotitalo- sekä teollisuuskiinteistöjen katot. Teemme satoja kohteita vuodessa.

Pinnoittamalla voidaan pinnoiltaan kuluneen, mutta muuten hyväkuntoisen katon käyttöikää pidentää vuosiksi eteenpäin. Samalla katolle saadaan uusi ja näyttävä ilme.

Peltikattojen pinnoitukset

Käyttämämme pinnoite sisältää ruosteenestoaineita sekä uv-pigmenttejä. Vanhat sinkityt katot pohjustetaan lisäksi ennen pinnoitusta praimerilla. Aineen valmistaja antaa pinnoitteelle 10 vuoden takuun.

Työvaiheet:

  • Pesu 500 barilla irtomaalista
  • Pohjatyöt
  • Reunojen ja rajojen maalaus telalla sekä pensselillä
  • Pinnoitus kahteen kertaan ruiskulla

Muista: pinnoitus ei korjaa vuotoja, pinnoituksen voi tehdä vain mikäli katossa on aluskate kunnossa.

Tiilikaton pinnoitus

Myös vanhat tiilikatot voidaan pinnoittaa. Tiilikattojen suurin ongelma on sammaloituminen, joka ajan myötä tekee katteeseen reikiä. Kattoja pitäisi huoltaa säännöllisesti. Mikäli kattosi on päässyt huonoon kuntoon, se voidaan kunnostaa. Pinnoitteita löytyy värittömiä sekä värillisiä.

Työvaiheet:

Vanhojen mineriitti- eli varttikattojen pinnoittaminen ei yleensä kannata. Etenkin uudemmat varttikatot ovat todella heikkoja, sillä niistä puuttuu aiemmin käytössä ollut pitkäkuituinen asbesti. Varttikatto on syytä vaihtaa suoraan nykyaikaiseen tiili-, pelti- tai huopakattoon.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Rekisteriseloste