Onnistunut kattoremontti - viisi vaihetta:

1. Maksuton kartoituskäynti
Teemme perusteellisen tarkastuksen ja kartoitamme mahdolliset vauriot ja ongelmakohdat. Teemme yhdessä asiakkaan kanssa korjaussuunnitelman.

2. Kiinteähintainen pitävä tarjous / kirjallinen urakkasopimus
Annamme kattoremontista kirjallisen tarjouksen. Tarjouksessa on eriteltynä selkeästi toimitussisältö asiakkaan toiveet huomioon ottaen. Asiakkaan hyväksyttyä tarjouksen tehdään kirjallinen urakkasopimus ja sovitaan aikatauluista. Kirjallisella sopimuksella yllätyksiä ei tule!

3. Vanhan katon purkutyöt
Vanhat kate ja muut varusteet puretaan, ja samalla tarkistetaan kattorakenteiden kunto. Huolehdimme suojauksesta asianmukaisesti sään mukaan.

4. Uusi kattosi valmistuu
Kattoremontti valmistuu sovitun sisällön mukaisesti sovituilla kattotarvikkeilla, pellityksistä sadevesijärjestelmiin.

5. Kattoremontti on valmis
Kun uusi katto on valmis, hoidamme loppusiivouksen sekä purkujätteiden poiskuljetukset. Lopuksi asiakkaalle toimitetaan vielä kirjallinen takuutodistus.

Kolminkertainen King of Roofs voittaja

Suomen KattoCenter on voittanut kolme kertaa BMI Suomen järjestämän King of Roofs -kilpailun.  Vuonna 2021 KattoCenter pokkasi sekä asiantuntijaraadin että yleisön suosikin palkinnot. Ammattilaisille tarkoitetussa kilpailussa etsitään vuoden parasta kattoremonttia. Voittajan valinnassa painotetaan kohteen haastavuutta, teknistä toteutusta ja saneerauksella saavutettua muutosta. 

Suomen KattoCenterin saneeraama kohde on valittu Suomen parhaaksi kattoremonttikohteeksi vuosina 2018, 2020 ja 2021. Voittokohteita yhdistää vaativuus, kattojen monimuotoisuus ja tietenkin remonttiin tyytyväiset asukkaat.

King of Roofs 2021 - asiantuntijaraadin ja yleisön suosikki

Vuonna 2021 voiton sekä asiantuntijaraadilta että yleisöltä toi Helsingin Malmille 1940-luvulla rakennetun talon katto. Suojellun talon arvokas ilme haluttiin säilyttää ja katemateriaaliksi valittiin laadukas ja tyylikäs BMI:n Granat-savitiili. Katon vesitiiveys varmistettiin asentamalla bituminen aluskermi, jonka päälle asennettiin tuuletusrimat ja ruoteet. Saneerauksessa uusittiin myös katon kuparipellitykset ja katolle lisättiin kattoturvatuotteet rakennuksen alkuperäistä ilmettä kunnioittaen.

Koska katon muoto on osittain voimakkaasti kaareva ja katto hyvin jyrkkä, rakennustyöt tehtiin telineiltä ja kunnollisen sääsuojan alla.

Remontti oli haastava ja välillä työ oli hidasta. Esimerkiksi katon oikaisu ja pohjien tekeminen oli tarkkaa käsityötä. Lappeita oli yli 15 kappaletta ja piippuja varten piti rakentaa erilliset telineet niiden korkeuden vuoksi. Kupariset vesikourut tehtiin paikan päällä valssaamalla käsin. Lopputuloksesta tuli kuitenkin huikea – niin asiantuntijaraadin kuin yleisönkin mielestä.

Remontti toteutettiin neljän asentajan ja kahden peltisepän voimin. Projekti kesti kokonaisuudessaan 6 viikkoa

Tutustu kohteeseen

King of Roofs 2020 - lape kerrallaan

Vuotta aikaisemmin, vuonna 2020 Helsingin Kulosaaressa remontoitiin kolmen asunnon talo. Talon katto oli alkanut vuotaa ja asukkaat pyysivät KattoCenterin asiantuntijan paikalle arvioimaan vahingon laajuus. Kattokartoitus paljasti, että katto oli paljon luultua huonommassa kunnossa. Ruoteet eivät enää kantaneet tiiliä ja osa kattotiilistä oli jo pudonnut pois. Pelkkien vuotokohtien korjaaminen ei enää riittänyt, vaan koko katto laitettiin kerralla kuntoon. Vuonna 1913 rakennetussa talossa oli kaunis, mutta remonttia ajatellen haastava pyramidikatto. Katto oli kapea ja korkea, ja siinä oli 15 lapetta.

Kun vanha katto purettiin pois, löytyi sen alta epämiellyttävä yllätys. Ruoteet eivät olleet pelkästään huonossa kunnossa, vaan niissä oli myös lahovaurioita ja sienikasvustoa. Myös kattotuolit olivat luultua huonommassa kunnossa.

Katon monimuotoisuuden takia remontti tehtiin lape kerrallaan. Koko kattoa ei pressutettu kerralla, vaan pressua siirrettiin remontin edetessä lappeelta lappeelle.

Kun vanhat kattorakenteet saatiin purettua ja kattotuolit vaihdettua, tehtiin tilalle uusi tuulettuva kattorakenne. Aluskatteen päälle asennettiin tuuletusrima, päälle ruoteet ja viimeiseksi kattotiilet.

Uudeksi katemateriaaliksi valittiin graniittisavitiili. Ulkonäkö viimeisteltiin reunatiilillä, jotka tekivät katosta huolitellun näköisen.Vesikourut asennettiin katon jyrkän kulman takia kiinni erikoiskoukuilla, jotta ne varmasti kestävät veden paineen ja vesi ei tulvi yli.

Uusi katto saatiin valmiiksi kuudessa viikossa, vain kaksi viikkoa alkuperäistä aikataulua myöhemmin. Koko 280 neliön katon remontti toteutettiin kahden asentajan ja työnjohtajan voimin.

Tutustu kohteeseen

King of Roofs 2018 - kahden miehen taidonnäyte

Vuonna 2018 voiton toi Kauniaisiin remontoitu yli 300 neliön katto. Eurohouse-talon monimuotoinen katto teki äänestäjiin vaikutuksen haasteellisuudellaan. Katossa oli monenlaisia kulmia ja rakenteita, joiden remontoiminen vaati kekseliäisyyttä ja timantin kovaa ammattitaitoa.

Talon kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, kun omistajat huolestuivat alkuperäisen betonitiilikatteen kunnosta. Yli kolmenkymmenen vuoden ikään ehtineiden kattorakenteidenkin kunto herätti huolta, eikä suotta. Alkuperäinen pahvinen aluskate osoittautuikin tarkastuksessa pahoin kostuneeksi.

Kattoremontissa vanhat rakenteet purettiin kattotuoleihin asti. Kattotuolien päälle asennettiin uudet pystyjuoksut, niiden päälle hengittävä aluskate, uudet tuuletusrimat, ruoteet ja lopuksi talon tyyliin ja ympäristöön upeasti sopiva musta Ormax Protector+ -betonitiilikate. Kate valintaan vaikutti osittain myös taloa ympäröivät puut, betonikattotiilen pinta hylkii kasvillisuutta.
Katto sai remontin yhteydessä tiilitikkaat, lumiesteet sekä uudet vesikourut ja syöksyputket – vanhat kattoikkunatkin uusittiin.

320 m2:n haastava kattoremontti toteutettiin kahden miehen voimin kahdessa kuukaudessa.

Tutustu kohteeseen

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Rekisteriseloste